ungerne.dk

Monday, 15 July 2024

Gode tips til bedre selvværd hos dine børn

Gode tips til bedre selvværd hos dine børn

Tips til bedre selvværd hos dine børn

Vi ved alle hvor vigtigt det er, at vores børn har et højt selvværd. Men hvad kan vi rent praktisk gøre for at hjælpe dem til dette? Her kommer nogle praktiske råd og tips til, hvordan du kan hjælpe dine børn med at udvikle en bedre og større følelse af selvværd.

Dit barn skal have lov til at gøre tingene selv

Uanset hvor gamle vi bliver, så er der altid nye ting vi kan lære. Det gælder også vores børn. Selv hos små børn vækker det stor glæde, når de lærer at holde på en kop, eller når de tager de første små babyskridt. Det giver en følelse af, at der er noget de kan mestre. Som dit barn bliver lidt ældre, så vil de grundlæggende færdigheder, såsom at kunne tage tøj på selv og cykle, give et fundament for, at deres selvværd vokser. Det er naturligvis hurtigere som voksen at gøre alt selv, men hvis du engang imellem lader dit barn gøre noget selv, så sker det helt naturligt, at barnets selvtillid og selvværd vokser.

Vær en god voksen rollemodel for dine børn

Det forældrene gør, det gør børnene også. Hvis du er stresset og glemmer at tage dig af dig selv, så er det noget dine børn bemærker. Børnene vil være som deres forældre, så det kan desværre medføre, at dit barn får samme mønster som du har. Det er derfor en meget stor fordel, hvis du gør dit bedste for at prøve at implementere de rutiner for dig selv, som du ønsker dit barn skal have. Det aller vigtigste er, at du går foran som et godt eksempel for dine børn, så de lærer hvordan man er god ved sig selv.

Hold igen med kritikken

De ord vi bruger når vi taler sammen og til vores børn, kan et barn let oversætte til hvordan de skal have det med sig selv. Skældsord som for eksempel, ”du er dum”, ”det kan du ikke finde ud af”, ”du er doven”, kan være meget skadelige for et barn at høre på. Når dit barn hører sådanne ting om sig selv, så kan det sagtens medføre at de får et lavere selvværd. Du skal huske at snakke til dine børn med stor tålmodighed. Prøv at fokuser på og huske på, hvad du gerne vil have dem til at gøre, i stedet for hvad du ikke vil have dem til at gøre. Og gå foran som et godt eksempel, ved rent praktisk at vise dem, hvordan tingene skal gøres.

Share your comment :