ungerne.dk

Tuesday, 05 March 2024

ADHD hos børn: Det her skal du vide og her er nogle tips.

ADHD hos børn: Det her skal du vide og her er nogle tips.

Ved du, hvad ADHD er? Hvis ikke, skal du ikke være bekymret. Vi kommer til at dække det i dette blogindlæg. Du vil lære om symptomerne, og hvordan du kan gøre livet lidt lettere for dit barn, der kæmper med ADHD. Det er mere almindeligt, end du måske tror – ifølge Centers for Disease Control and Prevention er 11 % af børn i alderen 4-17 år blevet diagnosticeret med ADHD i 2011. Det er mange børn! Så hvis du tror, at dit barn måske har ADHD, kan du læse videre for at få nyttige oplysninger.

Disse typer af ADHD er der

Der findes tre typer ADHD: den uopmærksomme type, den hyperaktive-impulsive type og den kombinerede type. Uopmærksom type betyder, at dit barn har svært ved at være opmærksom og let bliver distraheret. Den hyperaktive-impulsive type betyder, at dit barn altid er i bevægelse og ikke kan sidde stille, og at det handler uden at tænke inden handlingen. Den sidste: kombineret type er som det lyder, en kombination af de to.

Her er dine tips og tricks

  1. Der er nogle ting, du kan gøre for at hjælpe dit barn, hvis det har ADHD. En måde at reducere distraktioner og gøre tingene lettere for dit barn med ADHD på er at holde hjemmet så roligt og organiseret som muligt. Det betyder, at der skal være ryddeligt i hjemmet, og at der skal være en fast rutine for alting. Det kan være en hjælp at lave en plan og hænge den op et synligt sted, så dit barn nemt kan se, hvad der foregår. Hvis der er forstyrrelser i planen, skal du forsøge at holde dem på et minimum. At have en fast plan, for hvornår hvad skal ske, vil helt klart hjælpe dit barn med sin koncentration, da det ved hvad det kan forvente og hvornår.
  2. Du bør også undgå alt, der kan udløse hyperaktivitet, f.eks. sukkerholdige drikkevarer eller fødevarer. Dette vil hjælpe dit barn med at holde fokus og holde sig på sporet. Sørg desuden for at rose dit barn, når det klarer sig godt, selv om det er en lille præstation. Det vil hjælpe dem til at føle sig godt tilpas og holde momentum. Det kan også være en god idé at købe en kugledyne, da disse kugledyner er videnskabeligt bevist at have en positiv effekt hos børn, der døjer af ADHD.
  3. Og endelig skal du sørge for, at dit barn får nok motion – det kan virkelig hjælpe! Motion frigør endorfiner, som har en humørfremmende effekt. Det er også med til at gøre dit barn træt, så det ikke er så hyperaktivt. Så sørg for at få dit barn til at bevæge sig og lege udendørs så ofte som muligt!
  4. Få så meget støtte som muligt – fra familie, venner, lærere osv. Det kan være en stor hjælp at have folk, der forstår, hvad du går igennem, og som kan give dig råd og støtte. Du kan også finde støttegrupper for forældre til børn med ADHD, som kan være en god ressource.
  5. Endelig kan du tale med dit barns lærer og se, om han/hun kan give dig indsigt i eller forslag til, hvordan du bedst hjælper dit barn i klasseværelset.

Hvis du tror, at dit barn måske har ADHD, skal du tale med dets læge. De kan give dig en mere præcis diagnose og hjælpe dig med at finde ud af, hvilken behandling der er den bedste. Med den rette støtte kan børn med ADHD få succes!

Share your comment :