Gode familieferier til både forældre og børn

Som familie er det altid sjovt at tage på tur. Man hygger, man fjoller, man spiser og man oplever. Det er dog ikke altid lige nemt at finde ud af, hvor det er man skal tage hen, eller hvad man skal lave. Det er jo vigtigt at alle har noget at lave, som de synes er sjovt.

Her giver vi dig vores bud, på gode familieferier hvor alle kan være med – også de modstridende teenagere.

Badeferie

En klassiker er selvfølgelig den famøse badeferie. Der er alle de vigtige elementer til, at alle kan have det sjovt:

  • Sol
  • Vand
  • Varme
  • Adgang til internet (til teenagere)

De små kan plaske rundt i vandet, løbe og lege og endda få sig en middagslur i skyggen under en dejlig parasol. Mor og far kan ligge på deres liggestole og holde øje med børnene, eller de kan selvfølgelig hoppe med i legene, og fjolle rundt – leg er ikke kun for børn!

Teenagere finder det tit tilfredsstillende at blive på liggestolen dog. Med en god internetforbindelse, et par høretelefoner eller en bog, så kan man få en rigtig god sommer tan.

Udover at ligge ved poolen/på stranden, så kan man selvfølgelig tage ud og opleve ting. Man kan gå rundt i byen og få sig en is, mens man beundrer seværdigheder, eller man kan tage på roadtrip gennem landet (det kommer selvfølgelig an på, hvor man er taget hen).

Skiferie

En skiferie er som regel også et sikkert hit. 

Ligesom med badeferien, er de massere muligheder for leg og spas til de mindste – når man har sne, mangler man bare en gode ide. Det kan være at bygge en snemand, lege snebodskrig eller bygge en iglo! Det sidste kræver dog som regel, at en af de voksne hjælper til.

Det gode ved skiferier er, at der altid er pister nok til alle niveauer. Om man er skiekspert, styrtløber eller totalt nybegynder, så kan man altid finde et område, som man kan føle sig tryg på. Hvis ikke, så kan man jo altid tage en kælk ned ad bjerget.

Finder man sig selv på vej på en skiferie, så er det altid smart at studere pistekortet – og specielt hvor der ligger hyggelige restauranter/cafeer på pisterne. Der er intet som en varm kop kakao, en god kop kaffe (eller måske en lille gibbernakker) og et stykke chokolade efter en god dag på ski. Så bliver det ikke meget hyggeligere!

Camping

Endnu et populært familie-valg er campingferier. Så er man i hvert fald sikker på, at familien får tilbragt noget tid sammen.

Når man er “mast” sammen i et telt eller i en campingvogn, så lærer man pludselig nogle nye sider af hinanden. Om det er gode eller dårlige sider, det må man finde ud af, men de er der i hvert fald.

Er man rigtig smart, så kombinerer man en campingferie med en badeferie, ved at vælge en campingplads med pool – så er man i hvert fald helgarderet.

Har du fået en god ide til en familieferie? Så er du mere end velkommen til at sende den ind til os. Så skal vi nok sørge for, at skrive den på listen.