Derfor er en hund god for familien

Familier med hunde lever sundere

Det er videnskabeligt bevist, at hundeejere lever sundere. Dette hænger selvfølgelig sammen med al den motion man får – for vi ved alle hvor vigtigt motion og træning er.

Mange hundeejere træner med hunden, løber en tur eller bare går en lang gåtur. Det er super godt for børn og voksne, der måske ikke lige få dyrket så meget motion normalt.

En hund skaber også meget glæde. Det er sundt at smile, siger man, og jeg kan love dig for, at det er svært ikke at smile, når man kommer hjem til en hund. Den er altid super glad for at se dig, og så bliver man helt automatisk også glad i låget. De laver også tit noget sjovt, og de vil altid gerne nusses og lege, så man har altid noget at lave.

En hund kan skabe sikkerhed

En hund skaber sikkerhed for familien. Hunde har et naturligt instinkt, til at beskytte sin familie. Samtidig er der færre tyve der vil begå indbrud, når der er en hund, ren og skær fordi der er en større chance for, at de vil blive opdaget. Det vil derfor skabe mere sikkerhed for både familien og huset, og vil reducere din risiko for at have indbrud.

Hunde er gode med børn

Børn er super gode for børn. Det er både fordi, at børn der er vokset op med en hund i huset, oftest ender med et bedre forhold til dyr, men også fordi der altid vil være en at lege med. Der vil altid være en at kramme, løbe rundt med og en der altid er der. Samtidig er hunde jo tit meget aktive (der er selvfølgelig racer, der er mere til den dovne side), og de skal gå tur, så dine børn bliver nødt til at komme udenfor.

Ud over de trygge aspekt ved at have en hund, så vil børnene også lære at tage ansvar. Ved at have et dyr, et levende væsen, i huset, vil børnene lære at tage sig af hunden. Den skal vaskes, den skal have mad, den skal holdes øje med og opdrages. Og det er bestemt ikke en dårlig egenskab at lære fra barnsben.

Øg det sociale liv med en hund

Hunde er meget sociale dyr. Muligvis mere sociale end mennesker (kommer vel an på mennesket). Det gode ved at have en hund er, at det faktisk smitter af på ejeren. Man ser tit, at når en person/familie får en hund, så bliver hundeejeren også mere social. Dette har meget at gøre med, at man som hundeejer tit møder andre ejere. Så stopper man lige op, får sig en hurtig snak mens hundene gør det samme, og så går man videre bagefter.

Det er ikke kun andre hundeejere, men også bare folk (mest børn) der lige vil klappe og hilse på hunden – og det er sundt! Det er sundt at komme ud og socialisere med mennesker man ikke kender. Husk det.

En hund er et stort ansvar

En hund er selvfølgelig et stort ansvar – det skal man huske. Det er både et stort ansvar omsorgsmæssigt, men også økonomisk. Det kan være dyrt at have en hund for nogle familier, så inden du går ud og kigger på søde, små og nuttede hvalpe, så husk lige at tjekke økonomien.