Brug stof til at forberede dig på vinterens kulde

Når det bliver vinter, bliver det samtidig koldt. Derfor vil vi helt naturligt have et behov for at pakke os ind i mere tøj, og hvad vi ellers kan pakke os ind i. Men ud over flere lag af tøj, så anvender vi stof på mange måder, for at holde os endnu mere varme. Vi mennesker bryder os nemlig ikke om at fryse.
Du kan bruge stof på 5 måder om vinteren:

En hue på hovedet

Mange nyder at tage en hue på, når de skal ud om vinteren. Den danner ligesom et låg på varmeudslippet. Og især ørene holdes lune og får ikke vinden på, som ellers ofte kan give ondt i ørene. Mange huer er lavet af garn, men garn beskytter ikke mod vinden. 

Derfor skal garnhuen have et for af stof, for at den kan blive vindtæt. Hvis du i forvejen har en dejlig strikhue, så kan du nemt selv sy et for til den.

Halstørklæder som er dejligt bløde

Hvis du skal have et halstørklæde siddende helt tæt på din hud, så er det rarest at det er fremstillet i blødt stof, så du ikke oplever, at det kradser eller på anden vis generer din hud. 

Når du skal vælge stof til et tætsiddende halstørklæde, så kan det være en god idé at mærke på stoffet, inden du køber det, eller vælge stoftyper, som du ved ikke kradser. Det er jo meningen at halstørklædet skal anvendes, og det bliver det næppe, hvis det er generende.

Lækkert sjal eller sjælevarmer

En anden dejlig ting at benytte på kolde dage er et sjal eller en sjælevarmer. Ofte ser man også disse i strik, men de kan faktisk også nemt sys og blive både varme og flotte. Hvis din jakke er stor nok, så kan du have dem indenunder, når du går ud. Men ellers er det nu rart at have en klar, når man kommer ind. 

Hvis du nyder at pakke dig ind i sjaler og sjælevarmere, så lav dig et par stykker, så du altid har en, som matcher din øvrige påklædning.

Hold fødderne lune med bløde og vamsede sokker

Et vigtigt sted at holde dig lun er på dine fødder. Vælg dig det blødeste stof, og sy et par lækre og vamsede oversize sokker, og lad dem gerne gå helt op til knæene, så kan du altid give dem et ombuk, hvis du ønsker det lunere ved dine ankler i stedet. 

Det vil hurtigt blive dine yndlingssokker. De er også nemme at tage med, når du skal hjem til andre.

Et dejligt tæppe at svøbe sig i

Findes der noget mere hyggeligt end at svøbe sig i et tæppe i sin allerbedste stol ved vinduet eller foran brændeovnen? 

Det er i hvert fald super hyggeligt, og du har sjældent lyst til at flytte dig derfra. Det skulle da lige være for at hente dig noget lunt at drikke. Lav dig de skønneste tæpper, i de lækreste metervarer, og så kan vinter og kulde bare komme an.